Sezar Atmaca, Tunç Tokay 128 s, 1. Hamur, 16x23.5 cm Amatör Denizcilik Federasyonu, İstanbul, 2010
"Denizde telsizle haberleşebilmek, kullanılacak cihazların, haberleşme usul ve esaslarının asgari düzeyde bilinmesine bağlıdır. Kazalar veya yardım gerektiren beklenmedik olaylar denize açılan herkesin başına gelebilir. Deniz telsiz haberleşmesi en azından bu olasılıklar nedeniyle doğru bilgi gerektiren çok ciddi ve önemli bir faaliyettir.... VHF telsiz telefonu kullanacak kişilerin de en az Kısa Mesafe Telsiz (KMT) Operatörü Yeterlik Belgesi sahibi olmaları mevzuat gereğidir. KMT Operatörü sınavı, bu nedenle hem amatör denizcileri hem de gemiadamlarını ilgilendirir."
Kısa Mesafe Telsiz Operatörü sınavına hazırlananlara yardımcı olmak amacıyla ilgili mevzuat dikkate alınarak hazırlanmış bu kitabın amacı, haberleşme cihazları ile bunların kullanım usul ve esaslarını yeterli düzeyde öğretebilmektir.
Kitabın Bölümleri: - Deniz Telsiz Haberleşmesi ve VHF Telsiz Telefon Haberleşmesi - Telsiz Alfabesi - Telsiz Haberleşme Kuralları ve Cezalar - VHF Haberleşme Kanalları Kanal Tahsisleri ve Sahil İstasyonları - VHF Telsiz Telefon Donanımı ve Cihazın Çalıştırılması - VHF Kanallarında Haberleşmenin Esasları - Olağan Haberleşme - Tehlike Haberleşmesi / Distress Traffic (MAYDAY) - Aciliyet Haberleşmesi / Urgency Traffic (PANPAN) - Emniyet Haberleşmesi / Safety Traffic (SECURITE) - GMDSS (Global Maritime Distress and Safety System / Küresel Deniz Tehlike ve Güvenlik Sistemi) - DSC (Digital Selective Calling / Sayısal Seçmeli Çağrı) - VHF DSC Tekniği ile Haberleşme - Diğer GMDSS Cihazları: EPIRB, NAVTEX ve SART - Kolay Kullanım Kılavuzu - Frekans Bilgileri - Faydalı Bilgiler
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.